DEBA Camperservice
Contact@deba-camperservice.nl
076 50 349 60

Nieuws / Info

#9 Tips voor het stallen van uw camper

Na een lang seizoen van mooie reizen kan het aantrekkelijk zijn om de camper gewoon maar in de stalling te zetten en het klussen uit te stellen tot het voorjaar. Niet echt verstandig, want dat lange stilstaan kan veel schade veroorzaken. Een kapotte accu, platte banden en druppelende kranen kunnen de eerste voorjaarspret grondig verpesten.

DEBA Camperservice Camperstalling
DEBA Camperservice

Schorsen van de camper

De camper kan geschorst worden als je (tijdelijk) niet meer op de openbare weg komt. Onderstaande plichten zijn gedurende de schorsing niet meer nodig: APK,  WA-verzekering, motorrijtuigenbelasting. Regel met de verzekeringsmaatschappij bij het beëindigen of opschorten van de verzekering. Het voertuig moet dan eerst geschorst zijn. Het is raadzaam het voertuig wel te verzekeren tegen diefstal, brand, beschadiging, enzovoort.

Weg in de winter

Als u met uw camper gaat kamperen in de winter, moet u andere voorbereidingen treffen dan wanneer u in de zomer gaat kamperen. Er zijn een aantal punten waar u goed op moet letten. Isolatie is tijdens kamperen in de winter natuurlijk erg belangrijk. Een goed geïsoleerde camper houdt de kou buiten, voorkomt condens en vermindert uw gasverbruik.

DEBA Camperservice Winter
Lading vervoeren DEBA Camperservice

Ladingen vervoeren met uw camper

Een lading vervoeren met uw camper? Is mijn lading een deelbare of ondeelbare lading? Hier vindt u alle informatie voor het vervoeren van uw lading.

Banden spanning

Met campers worden over het algemeen niet zo heel erg veel kilometers gereden. Toch is het belangrijk om jaarlijks de banden goed te controleren of dat te laten doen door een bandenspecialist voordat u op vakantie gaat.

DEBA Winterbanden
DEBA Camperservice

Camper rijbewijs

Heeft uw camper een maximaal gewicht van 3.500 kilo? En is het voertuig geschikt voor het vervoer van maximaal 8 personen (uzelf niet meegerekend)? Dan heeft u genoeg aan een rijbewijs B.

Maximum snelheden in het buitenland

Benieuwd naar maximale snelheden in het buiten land? Hieronder vindt u een tabel met alle maximum snelheden voor uw camper.

Weg, DEBA