DEBA Camperservice
Contact@deba-camperservice.nl
076 50 349 60

Weg in de winter

Goede isolatie

Isolatie is tijdens kamperen in de winter natuurlijk erg belangrijk. Een goed geïsoleerde camper houdt de kou buiten en voorkomt condens.  Met een goed geïsoleerde camper verminder je ook een hoog gasverbruik.

DEBA Camperservice Accessoires
DEBA Camperservice Accessoires

Verwarming

In de winter is alleen een kachel niet voldoende om u warm te houden. De hele camper  moet worden verwarmd om condens te voorkomen. De meest geschikte verwarmingssystemen in een camper zijn centrale vloeistofverwarming of centrale luchtverwarming.

Gas

In de winter gaan gasflessen minder lang mee dan in de zomer. Dit komt omdat de kachel intensiever wordt gebruikt en je dus meer gas verbruikt.

Het is aan te raden een kleine elektrische kachel mee te nemen. Deze kan dienen als noodverwarming. Als u deze kachel ‘s nachts laat branden voorkomt u bevriezing van uw leidingen.

DEBA Camperservice Accessoires
DEBA Camperservice Accessoires

Elektriciteit

In de winter loopt uw elektriciteit kabel kans om te bevriezen. Hiervoor kunt u een kabel aanschaffen die onder slechte weersomstandigheden toch goed soepel blijft. Het is aan te raden de kabel elke dag van de grond te halen.

Water

Bij kamperen in de winter is het natuurlijk van groot belang dat u bevriezing van de waterleidingen zoveel mogelijk probeert te voorkomen. Zolang de watertank en alle leidingen zich in het interieur bevinden is de kans op bevriezing erg klein. Als uw waterleidingen zich buiten de caravan of camper bevinden, kunt u deze beschermen met een vorstbeveiligingskabel.

DEBA Camperservice Accessoires
DEBA Winterbanden

Winterbanden en sneeuwkettingen.

Deze zijn meestal niet verplicht, behalve in Duitsland, Finland en Zweden, maar bij gladheid toch rijden zonder winterbanden betekent grote kans op aansprakelijkheid en een boete bij schade.

Sneeuwkettingen zijn verplicht op trajecten die zijn aangegeven met het ronde blauwe bord met daarop afgebeeld een band met sneeuwketting.

Accu

In de meeste campers zitten 2 accu’s. Dit kunnen er soms meer zijn. Achter in het woongedeelte bevind zich de huishoud accu. Een accu welke helemaal leeg is kan soms niet via de acculader in de camper worden opgeladen. De accu’s worden opgeladen tijdens het rijden of wanneer u aan het lichtnet verbonden staat.

DEBA Camperservice Accessoires